Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

Батьки і профорієнтація: вибір професії – майбутнє дитини

Дата: 21.04.2021 14:26
Кількість переглядів: 123

Про надання допомоги прийомним батькам та батькам-вихователям у виборі дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування, яких вони виховують, майбутньої професії, йшла мова під час робочої зустрічі начальника служби у справах дітей Новгородківської селищної ради Сергія Беркути та директора районної філії обласного центру зайнятості Володимира Ніколаєнка.

Розпочалася зустріч з інформаційного повідомлення С. Беркути про те, що у громаді створено дві прийомні сім'ї, два дитячих будинки сімейного типу, у яких виховуються 19 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. «Прийомні батьки та батьки-вихователі створюють усебічні умови для розвитку та виховання таких дітей. Кожен з батьків має неабияке бажання, щоб його вихованці стали успішними у житті, зокрема, професійному. Завдання служби у справах дітей – надавати всебічну допомогу таким сім'ям і залучати до цього структури, діяльність яких орієнтована на вирішення тих чи інших питань», – підкреслив С. Беркута.

У свою чергу, В. Ніколаєнко повідомив: «Дійсно, вибір професії – завдання не з простих, адже, здебільшого, важливе рішення доводиться приймати у період, коли підліток знаходиться під впливом внутрішніх протиріч. Рідні відіграють особливу роль під час знайомства учнів зі світом професій, тому батьківська підтримка та зацікавленість процесом професійного самовизначення є надзвичайно важливою. Звичайно, щоб давати дітям слушні поради, батькам треба добре володіти ситуацією у цій сфері, орієнтуватися на ринкові потреби та перспективи працевлаштування. Головне, довести до батьків, що вони лише допомагають дитині визначитися з професією, а зовсім не визначаються замість неї», – повідомив В. Ніколаєнко. Директор районної філії запевнив, що служба зайнятості готова допомагати батькам у визначенні професійних намірів учнівської молоді.

У ході зустрічі сторони обговорили загальні питання профорієнтації та партнерської діяльність у напрямку проведення для прийомних батьків та їхніх дітей спільних профорієнтаційних заходів, у т.ч. й у онлайн-режимі.

С. Беркута висловив впевненість у тому, що можливості служби зайнятості, профорієнтаційні заходи та почута на них інформація, нададуть батькам базові знання щодо професійної орієнтації вихованців на свідомий вибір професії.

Довідково. Захід відбувся у рамках обласної Декади профорієнтації молоді «Погляд у майбутнє».

 

Новгородківська районна філія обласного центру зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь