Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

ІНФОРМУЄМО

Дата: 09.06.2021 16:47
Кількість переглядів: 206

 

Фото без описуТермін «пробація» у перекладі з англійської означає «випробування» або «умовне звільнення», а у перекладі з латині – «випробувати» або «віддавати під нагляд».
Метою пробації є забезпечення безпеки суспільства шляхом виправлення засуджених, запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень та забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинувачених, з метою прийняття судом рішення про міру їхньої відповідальності.

Система пробації передбачає не лише нагляд і контроль за особою, яка скоїла злочин, а також проведення соціально-виховної роботи, реалізацію пробаційних програм та інших заходів, відповідно до виявлених потреб та ризиків, спрямованих на виправлення засуджених осіб та запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень.

Одним з основних інструментів в роботі з суб"єктами пробації є проведення оцінки ризиків вчинення повторного кримінального правопорушення.

Саме за допомогою оцінки ризиків проводиться аналіз впливу чинників ризику на ймовірність виникнення протиправної поведінки засудженого (обвинуваченого), її можливих наслідків, визначаються криміногенні потреб і заходи щодо їх мінімізації.

Крім контролю за виконанням людиною покладених на нею рішенням суду обов’язків, ми надаємо їй консультації і необхідну допомогу в тому, щоб вирішити проблемні питання життєдіяльності, що впливають на можливий ризик вчинення повторного правопорушення.

Ми не просто контролюємо, а ще й мотивуємо людину до змін, підказуємо, що саме потрібно змінити, і надаємо допомогу, будучи «посередниками», кейс-менеджерами тощо у процесі життєвих змін.

 

 

Наталія Малюта

Новгородківський районний сектор

філії державної установи «Центр пробації»

в Кіровоградській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь