Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

ІНФОРМУЄМО

Дата: 09.06.2021 16:47
Кількість переглядів: 192

 

Фото без описуТермін «пробація» у перекладі з англійської означає «випробування» або «умовне звільнення», а у перекладі з латині – «випробувати» або «віддавати під нагляд».
Метою пробації є забезпечення безпеки суспільства шляхом виправлення засуджених, запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень та забезпечення суду інформацією, що характеризує обвинувачених, з метою прийняття судом рішення про міру їхньої відповідальності.

Система пробації передбачає не лише нагляд і контроль за особою, яка скоїла злочин, а також проведення соціально-виховної роботи, реалізацію пробаційних програм та інших заходів, відповідно до виявлених потреб та ризиків, спрямованих на виправлення засуджених осіб та запобігання вчиненню ними повторних кримінальних правопорушень.

Одним з основних інструментів в роботі з суб"єктами пробації є проведення оцінки ризиків вчинення повторного кримінального правопорушення.

Саме за допомогою оцінки ризиків проводиться аналіз впливу чинників ризику на ймовірність виникнення протиправної поведінки засудженого (обвинуваченого), її можливих наслідків, визначаються криміногенні потреб і заходи щодо їх мінімізації.

Крім контролю за виконанням людиною покладених на нею рішенням суду обов’язків, ми надаємо їй консультації і необхідну допомогу в тому, щоб вирішити проблемні питання життєдіяльності, що впливають на можливий ризик вчинення повторного правопорушення.

Ми не просто контролюємо, а ще й мотивуємо людину до змін, підказуємо, що саме потрібно змінити, і надаємо допомогу, будучи «посередниками», кейс-менеджерами тощо у процесі життєвих змін.

 

 

Наталія Малюта

Новгородківський районний сектор

філії державної установи «Центр пробації»

в Кіровоградській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь