Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

2200 грн – мінімум для осіб з інвалідністю І групи

Дата: 06.08.2021 13:22
Кількість переглядів: 123

Раніше…

Особи з інвалідністю І групи, які не мали необхідного страхового стажу (35 років – чоловіки та 30 років – жінки), отримували пенсійну виплату, встановлену на рівні прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність (1854,00 грн).

Що змінилося?

З метою підтримки осіб з інвалідністю І групи та підвищення рівня їх пенсійного забезпеченняпостановою Кабінету Міністрів України від 21.07.2021 № 748 внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 22.02.2021 № 127 Про додаткові заходи соціального захисту пенсіонерів у 2021 році”.

Зазначеними змінами передбачено, що у разі, коли щомісячний розмір пенсійних виплат, зокрема, в осіб з інвалідністю І групи, які отримують пенсію, призначену відповідно до Закону України Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування”, з урахуванням надбавок, підвищень, додаткових пенсій, цільової грошової допомоги, сум індексації, щомісячної компенсації в разі втрати годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи, інших доплат до пенсій, встановлених законодавством (крім пенсій за особливі заслуги перед Україною) не досягає 2200,00 грн, таким особам надається щомісячна доплата до пенсії в сумі, що не вистачає до зазначеного розміру. Тобто з 01.07.2021 мінімальний розмір пенсії в осіб з інвалідністю І групи не може бути нижчим 2200,00 грн.

Скільки пенсіонерів і коли отримали доплату?

Відповідно до вищевказаної постанови в Кіровоградській області перераховано пенсії 683 особам з інвалідністю І групи. Доплата до пенсії надаватиметься щомісячно – починаючи з 1 липня 2021 року.

 

Світлана РИНДІНА, начальник управління обслуговування громадян головного управління

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь