Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

Шановні жителі громади!

Дата: 24.08.2021 08:00
Кількість переглядів: 1324

Фото без описуКожна держава до свободи й незалежності прямує своїм власним шляхом. Для українського народу це сходження тривало не одне століття, яке супроводжувалося постійною боротьбою за свою землю і волю, за краще життя.

30 років тому, нарешті, відбулася історична подія, яка є однією з найважливіших та найбільш значимих для нашого народу. 24 серпня 1991 року проголошено незалежність України.

Переважна більшість з вас пам’ятають той день і період надзвичайно високого патріотичного піднесення, пам’ятають і послідуючий за ним, як результат зміни суспільно - політичної та економічної формацій, період складних, болючих, повних протиріч змін форм власності, повальної приватизації та спаду виробництва. Очевидно, так і повинно бути на початковому етапі становлення держави.

З роками Україна почала мінятися. Ці зміни стали відчутними у всіх сферах нашого життя: економічній, політичній, соціальній і головне – в духовній. Змінився світогляд українців: більшість з нас на сьогодні ототожнюють себе як невід’ємну частину великої європейської спільноти, головною цінністю для якої є права і свободи громадян.

Новгородківщина разом з Україною пройшла всі ці складні етапи свого розвитку. На кожному з них поряд з ключовими фігурами, першопрохідцями змін, стояли тисячі жителів громади, які виходили на наші місцеві майдани, працювали над відновленням сільськогосподарської галузі, розвивали фермерський рух та сферу послуг, впроваджували на місцях реформи в галузях соціальної сфери. Честь їм і хвала за це!

На жаль, 30-у річницю Незалежності Україна зустрічає у стані неоголошеної війни, коли частина нашої землі анексована, коли гинуть наші побратими, коли біженцями та переселенцями у своїй країні стали сотні тисяч людей. Ці події примусили кожного українця відчути відповідальність за свою країну та її народ і зрозуміти, що тільки ми є господарями на власній землі.

Як частина українства, і наша новгородківська громада, висловила свою підтримку та стала на захист свободи і незалежності. Ризикуючи власним життям та здоров’ям, наші земляки відстоюють цілісність держави на її Східних рубежах, волонтери та жителі громади підставляють плече та надають допомогу героям сьогодення – бійцям АТО.

Я твердо вірю, що наша сильна і мужня нація зможе гідно вистояти у цих випробуваннях, ми своєю єдністю і силою духу обов’язково переможемо задля миру, спокою та процвітання нашої країни, майбутнього наших дітей!

 

Шановні земляки і гості !

Щиро і сердечно вітаю Вас з 30-ою річницею Незалежності! Нехай в ці складні часи додається вам енергії і снаги, впевненості у власних силах і переконаннях!

По – особливому святковий також сьогоднішній день для жителів Новгородки, Верблюжки та Новомиколаївки, які відзначають день селища та села.

Як одна велика територіальна громада, святкуємо разом з вами та зичимо міцного здоров’я, добра, миру та злагоди у ваших родинах!

Бажаю всім порозуміння і миру!

Слава Україні !

 

З повагою

Селищний голова                                Олександр Сириця


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь