Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

Які особливості застосування праці іноземців – випускників престижних університетів?

Дата: 07.10.2021 13:51
Кількість переглядів: 84

Законодавство про зайнятість населення визначає окремі відмінності в отриманні дозволів на застосування праці особливих категорій іноземців та осіб без громадянства (далі – іноземці).

До таких особливих категорій віднесено й іноземців, які є випускниками університетів, що входять до першої сотні у світових рейтингах університетів, відповідно до переліку, визначеного Кабінетом Міністрів України.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 14.03.2018 № 154-р затверджено Перелік світових рейтингів університетів для визначення особливої категорії іноземців та осіб без громадянства, які претендують на працевлаштування в Україні.

До особливостей застосування праці випускників належить те, що на цих іноземців не поширюються вимоги законодавства щодо обов’язкової виплати заробітної плати у розмірі не менше як 10 мінімальних заробітних плат. Ще однією особливістю є те, що дозвіл видається на строк дії трудового договору (але не більше як на 3 роки).

При поданні до регіонального центру зайнятості заяви та комплекту документів необхідно також подати копію диплома про вищу освіту відповідного університету, визнаного в Україні в установленому порядку.

Із вказаним Переліком є можливість ознайомитись на вебсторінці Верховної Ради України.

Детальніше за посиланням:https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/154-2018-%D1%80#Text

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь