Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

Які особливості застосування праці іноземних працівників творчих професій?

Дата: 13.10.2021 12:04
Кількість переглядів: 109

Законодавство про зайнятість населення регулює питання отримання дозволів на застосування праці іноземців та осіб без громадянства (далі – іноземці)в цілому та визначаєокремі відмінності щодо видачі їх для особливих категорій іноземців.

До таких особливих категорій віднесено й іноземних працівників творчих професій. Такими особами є іноземці, які займають посади, що передбачають створення об’єктів авторського права та/або суміжних прав як основний трудовий обов’язок (з текстом Закону України “Про авторське право і суміжні права” є можливість ознайомитись на вебсторінці Верховної Ради України).

До особливостей застосування їхньої праці належить те, що на цих іноземців не поширюються вимоги законодавства щодо обов’язкової виплати заробітної плати у розмірі не менш як 10 мінімальних заробітних плат. Ще однією особливістю є те, що дозвіл видається на строк дії трудового договору (але не більш як на 3 роки).

При поданні до регіонального центру зайнятості комплекту документів подаються також нотаріально засвідчені копії документів, що ідентифікують об’єкт авторського права та/або суміжних прав автора і засвідчують авторство (авторське право).

Детальніше за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/3792-12#Text

 

хештег “Електронний кадровий клуб”


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь