Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

Проєкт «Воїну — гідна праця» діє: атовець отримав сертифікат на навчання

Дата: 18.10.2021 10:10
Кількість переглядів: 117

«Сьогодні я маю сертифікат на 400 євро на проходження навчання. Переконався, що міжнародний проєкт  «Воїну — гідна праця» дійсно діє. Задля підвищення конкурентоспроможності на ринку праці я обрав для себе онлайн курси з вивчення англійської мови», - ділиться О. Задорожний.

Загалом двадцяти дев'ятирічний мешканець Новгородської громади Олександр Задорожний за освітою інженер з керування й обслуговування систем, яку здобув у Національному авіаційному університеті. Навчаючись у виші пройшов повний курс за програмою підготовки офіцерів запасу (військову кафедру).

У четверту хвилю мобілізації, чоловік був призваний на військову службу до Збройних Сил України. Понад рік добросовісно та гідно молодий чоловік ніс військову службу на Сході України у складі окремої бригади армійської авіації Сухопутних військ Збройних сил України на посаді передовий авіа навідник. Черговий контракт – служба у складі оперативного командування «Південь» (ОК «Південь», в/ч А2393) на посаді командира групи спеціального призначення.

У статусі учасника бойових дій, Олександр повернувся додому. Спершу – прийняв пропозицію роботи у районному військовому комісаріаті шляхом підписання чергового контракту. Через рік контракт закінчився, і  чоловік поринув у цивільне життя.  Вирішивши усі побутові проблеми, одним з найперших завдань у Олександра  було працевлаштування. 

Тут він заручився підтримкою Новгородківської районної філії обласного центру зайнятості. Безробітний виконував рекомендації фахівців, брав активну участь у заходах служби зайнятості, що орієнтовані на прискорення працевлаштування.

Під час вебінару, що проводився обласним центром за участі ГО «Центр вільних людей», чоловіка зацікавила інформація про проєкт «Воїну – гідна праця», що реалізовується за підтримки Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні та Європейського Союзу. «Я дізнався про те, що учасники бойових дій можуть отримати грант до 400 євро на проходження навчання, а це реальна можливість отримати цільове фінансування на професійний розвиток. Тож спробувати – це було моє принципове завдання», - повідомив атовець.

Безробітний ознайомився з критеріями відбору, з його етапами (підготовка та захист проєктної заявки для отримання гранту).

«Тож у мене все попереду: навчання та нові професійні перспективи. Всім раджу не зволікати, а використовувати наявні можливості для власного майбутнього, адже це шанс змінити своє життя на краще. Читайте, прислухайтесь до інформації, якої зараз вдосталь, і використовуйте кожну хвилину з користю», - радить Олександр побратимам, які сьогодні стоять на порозі вибору.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь