Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

Відповідальність за застосування праці іноземців без дозволів: що треба знати?

Дата: 16.11.2021 13:53
Кількість переглядів: 71

Статтею 42 Закону України “Про зайнятість населення” встановлено, що підприємства, установи та організації (далі – роботодавці) мають право на застосування праці іноземців та осіб без громадянства (далі – іноземці) на території України на підставі дозволів, що видаються державною службою зайнятості. Частиною 6 статті 42 Закону визначені категорії іноземців, на застосування праці яких дозволи не потрібні.

Частиною 5 статті 53 вказаного Закону передбачено, що у разі застосування роботодавцем праці іноземців на умовах трудового або іншого договору без дозволу стягується штраф за кожну особу у 20-кратному розмірі мінімальної заробітної плати.

У разі застосування праці іноземців на інших умовах, ніж ті, що передбачені дозволом, або іншим роботодавцем, стягується штраф за кожну особу у 10-кратному розмірі мінімальної заробітної плати.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь