Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

Чи може бути укладений трудовий договір з іноземцем у формі контракту?

Дата: 08.12.2021 13:49
Кількість переглядів: 108

Статтею 21 Кодексу законів про працю України визначено, що особливою формою трудового договору є контракт, в якому строк його дії, права, обов’язки і відповідальність сторін (у тому числі матеріальна), умови матеріального забезпечення та організації праці працівника, умови розірвання договору, в тому числі дострокового, можуть встановлюватися угодою сторін. Сфера застосування контракту визначається законами України.

Відповідно до частини 4 статті 42-7 Закону України “Про зайнятість населення”, роботодавець зобов’язаний укласти з іноземцем трудовий договір (контракт) не пізніш як за 90 календарних днів з дати видачі дозволу та у десятиденний строк після укладення трудового договору (контракту) надати його копію, засвідчену роботодавцем, регіональному центру зайнятості.

Враховуючи вказане, роботодавець може укласти з іноземцем, що працює на підставі виданого дозволу, трудовий договір у формі контракту.

З окремими роз’ясненнями щодо укладення контракту є можливість ознайомитись на вебсторінціДержпраці (“Запитання-відповіді” – “Законодавство про працю” – “Трудові відносини” – “Трудовий договір”).

Детальніше за посиланням: https://dsp.gov.ua/faq/

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь