Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

Про прийом на практику учнів закладів професійної освіти

Дата: 02.02.2022 11:11
Кількість переглядів: 82

Під час опитування роботодавців, проведеного влітку минулого рокуу ході реалізації пілотного проєкту з відпрацювання методологічних підходів щодо розробки прогнозних показників потреби в кадрах для формування регіонального замовлення на підготовку фахівців та робітничих кадрів, вивчалось питанняприйому роботодавцями на практику учнів закладів професійної освіти.

З числа опитаних роботодавців (в опитуванні взяли участь 916 роботодавців)тільки 20% зазначили, що вони приймали на практику (протягом 12 місяців, що передували опитуванню) учнів закладів професійної освіти. 65% роботодавців не приймали на практику учнів (15% зазначили, що їм важко відповісти на таке запитання).

15% роботодавців планують приймати на практику учнів протягом наступних 12 місяців. 47% роботодавців не планують приймати на практику учнів.

Тільки 7% роботодавців тією чи іншою мірою співпрацювали із закладами професійної освіти. 2% роботодавців (із тих, що співпрацювали) впровадили дуальну форму навчання, 4% брали участь у роботі над професійними стандартами, а 5% брали участь у роботі над професійними стандартами, 5% стажували викладачів, 6% надавали поради щодо вдосконалення навчальних програм, 6% надавали навчальне обладнання, 7% надавали навчальні матеріали для учнів.

Мотиваційними факторами для співпраці в 62% випадків є довготривала співпраця роботодавців із закладами професійної освіти, в 58% – керівники підприємств вважають, що співпраця є інвестицією в якісну підготовку працівників у майбутньому, для 25% роботодавців це покращує їхній імідж.

Примітка. Роботодавці можуть ознайомитись з нормативно-правовими документами, які регулюють питання організації виробничої практики, на вебсторінці  навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти в області.

Більш детально за посиланням: http://www.nmk-pto.kr.ua/profesiina-pidhotovka/nomatyvni-dokumenty

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь