Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

Про використання в роботі здобутих навичок

Дата: 22.02.2022 15:30
Кількість переглядів: 64

На сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості у Фейсбук розміщуються матеріали за результатами проєкту EU4Skills, у тому числі щодо опитування випускників закладів професійної освіти. Серед іншого, досліджувалось питання використання в роботі здобутих навичок.
Випускники зазначили, що вони достатньою мірою використовують у роботі навички, здобуті під час навчання, – за 5-бальною шкалою рівень використання оцінено в 4,2 бала по області (3,8 бала по 10 пілотних областях). 
При цьому найвищий рейтинг в області мають професії залізничного транспорту (4,5; 4,0) та торговельні професії (4,5; 4,1), професії з приготування страв та напоїв (4,4; 3,8), металообробки та машинобудування (4,4; 4,0). Найнижчий рейтинг мають професії електротехніки (3,2; 3,9) та сільськогосподарські професії (3,5; 4,1). 
Інтенсивно використовуються в роботі випускниками навички за професіями металообробки та машинобудування (89%), бухгалтерських та офісних службовців, торговельними професіями (по 88%). Менш інтенсивно використовуються випускниками навички за сільськогосподарськими професіями (67%), виробництва одягу (68%), автотранспорту (77%).
Примітка. Ознайомитись з інформацією, які професійні компетентності затребувані роботодавцями, та з переліком трудових функцій працівників можна переглядаючи професійні стандарти. Інформація про них розміщена на вебсторінці Національного агентства кваліфікацій.
Більш детально за посиланням: https://register.nqa.gov.ua/profstandarts

Кіровоградський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь