Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

Про запобігання поширенню на території області гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-СоV-2

Дата: 24.03.2022 10:17
Кількість переглядів: 85

По Кіровоградській області за період пандемії станом на 21 березня 2022 року захворіло на гостру респіраторну хворобу СОVID-19, спричинену коронавірусом SARS-СоV-2, 46416 осіб, із них 2411 дітей. За період введення воєнного стану в області захворіло на СОVID-19 951 особа, із них 90 дітей.

Звертаємо увагу, що згідно вимог постанови Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів та з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-СоV-2» (в редакції постанови від 23 лютого 2022 року № 229) подовжено дію карантину до 31 травня 2022 року.

Відповідно всі вимоги до обмежувальних протиепідемічних заходів, які визначені постановою Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 року № 1236, зокрема вимога перебувати в громадських будинках і спорудах, громадському транспорті у вдягнутих засобах індивідуального захисту залишається.

Враховуючи, що останнім часом людям необхідно під час «повітряної тривоги» перебувати в укриттях при ігноруванні елементарних вимог (використання засобів індивідуального захисту), це може призвести до зростання випадків захворювання на СОVID-19, що в свою чергу збільшить навантаження на медичну ланку. Також слід відмітити, що збільшились випадки порушення «маскового режиму» і при перебуванні в місцях масового скупчення людей (об’єктах продовольчої торгівлі, громадському транспорті тощо).

Головне управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області з метою запобігання підвищення рівня захворюваності на території області гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-СоV-2, нагадує про дотримання обов'язкових протиепідемічних обмежень в період карантину на об'єктах торгівлі, в закладах громадського харчування, в громадському транспорті, в місцях проживання (використання захисних масок працівниками і відвідувачами, наявність антисептиків, провітрювання приміщень, дезінфекційна обробка контактних поверхонь.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь