Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

Щодо яких категорій переселенців можуть компенсуватися роботодавцям витрати на оплату праці?

Дата: 05.04.2022 09:08
Кількість переглядів: 68

Відповідно до пункту 1 Порядку надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб унаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20.03.2022 № 331, компенсація може надаватися відносно внутрішньо переміщених осіб.

Під такими особами маються на увазі переміщені особи, які після введення Указом Президента України від 24.02.2022 № 64 воєнного стану перемістилися з територій областей, на яких проводяться бойові дії та які визначені в переліку адміністративно-територіальних одиниць, на території яких платникам єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, які перебувають на обліку на відповідній території, може надаватися допомога в рамках Програми “єПідтримка?, затвердженому розпорядженням Кабінету Міністрів України від 06.03.2022 № 204 (із змінами).

Такі особи мають отримати довідку внутрішньо переміщеної особи відповідно до Порядку оформлення і видачі довідки про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01.10.2014 № 509 (із змінами).

Особа з числа внутрішньо переміщених осіб може бути працевлаштована на умовах, визначених вищевказаним Порядком, один раз.

Ознайомитися з розпорядженням № 204 можна на вебсторінці Верховної Ради України.

Детальніше за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/204-2022-%D1%80#Text

Кіровоградський обласний центр зайнятості

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь