Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

Про причини незайнятості випускників

Дата: 05.04.2022 15:09
Кількість переглядів: 69

На сторінці Кіровоградського обласного центру зайнятості у Facebook протягом січня-лютого 2022 року були розміщені матеріали за результатами проєкту EU4Skills. Ці матеріали коментують окрему інформацію з комплексного звіту “Ринок праці Кіровоградської області. 2021” (ознайомитись з відеозвітом про проєкт можливо на сторінці Кіровоградської обласної державної адміністрації у соціальній мережі Facebook), у тому числі яка згрупована в розділі “Результати опитування випускників закладів професійної (професійно-технічної) освіти 2020 року”.

У той же час наявна додаткова інформація, яка була зібрана і опрацьована працівниками навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти в області, але не увійшла до комплексного звіту. Зокрема, така інформація стосується причин незайнятості випускників закладів професійної (професійно-технічної) освіти. Планується висвітлення такої додаткової інформації в цьому та деяких інших матеріалах про проєкт.

Частка працюючих випускників по Кіровоградській області склала 72%, відповідно не працюють 28%. З числа цих непрацюючих осіб 31% (по 10 пілотних областях – 33%) – продовжують навчання; 25% (21%) – займаються домогосподарством, доглядають за дітьми; 13% (9%) – проходять військову службу. 5% (4%) випускників у своїх анкетах зазначили, що вони не працюють і не належать до наведених категорій непрацюючого населення.

В цілому по області 30% (37% по 10 пілотних областях проєкту) непрацюючих випускників шукають роботу. Цей показник різниться від 29% у сфері професій готельно-ресторанного сервісу до 40% професій сфери бухгалтерського обліку, офісних службовців та ІТ-працівників (з рівнем професійно-технічної освіти).

Кіровоградський обласний центр зайнятості

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь