Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

Весняна диспансеризація сільськогосподарських тварин

Дата: 12.04.2022 14:03
Кількість переглядів: 200

З метою охорони здоров’я тварин і людей, забезпечення виробництва якісної та безпечної продукції, спеціалісти Новгородківської районної державної лікарні ветеринарної медицини кожної весни проводять диспансеризацію тварин, яких утримують у приватних господарствах жителі громади. Попри ситуацію яка, склалася на території нашої країни, фахівці тримають руку на пульсі та підтримують стабільну епізоотичну ситуацію на території нашої громади.

Диспансеризація – це комплекс діагностичних, лікувально-профілактичних та інших організаційно-господарських заходів, який дає можливість виявити захворювання на ранній стадії його розвитку, що служить передумовою успішного лікування. Потрібно завжди пам’ятати, що хворобі легше запобігти, ніж лікувати.

Відповідно до Закону України “Про ветеринарну медицину” (ст.37) власники тварин зобов’язані забезпечити їм регулярні огляди, діагностичні, профілактично-лікувальні обробки, зокрема дослідження та щеплення.

       Згідно наказу №395 від 25 лютого 2021 року зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 12 березня 2021 року за №315/35937 «Про внесення змін до наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 13 лютого 2013 року №96 змінені розміри плати за послуги, які надаються територіальними органами та бюджетними установами, що належать до сфери управління Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

№ Назва послуг Сума грн

ІІІ 1.1 Клінічний огляд 70.91

ІІІ 3 Взяття крові для лабораторного дослідження 26.94

ІІІ 2 Профілактичні послуги вет. спеціаліста за 1 хв 3.80грн приблизно 10 хвилин 36.28

ІІІ 7 Алергічні дослідження 39.17

ІІІ 42 Обробка проти ектопаразитів 18.14

ІІІ 58 Профілактичні щеплення ВРХ від інфекційних хвороб 9.06

  Фіксація 49.50

Всього 250. 00

Під час протиепізоотичних заходів буде забезпечене здійснення широкої роз’яснювальної роботи серед власників тварин щодо їх годівлі, ідентифікації та недопущення виникнення інфекційних хвороб.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь