Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

Благоустрій – це візитна картка кожного населеного пункту

Дата: 19.04.2022 14:41
Кількість переглядів: 227

Фото без описуКожен житель Новгородківської громади може зробити свій внесок у спільну благородну справу, оскільки всі ми патріоти своєї маленької батьківщини, і чистота нашої громади, її площ і вулиць, парків і скверів, дворів і будинків, передусім, залежить від усіх нас.

Звертаємось до всіх жителів приватного сектору і багатоквартирних будинків із закликом взяти найактивнішу участь у санітарному прибиранні вулиць, скверів та парків, прибудинкових територій, під’їздів будинків, долучитися до висадки мальовничих квітників та створення цікавих малих архітектурних форм у дворах багатоповерхівок не лише весною та восени, а й на постійній основі.

Закликаємо колективи підприємств, організацій, установ всіх форм власності, громадські організації обкошувати траву та підтримувати лад на закріплених територіях, вулицях, в парках, скверах, зонах відпочинку.

Потрібно пам’ятати, що благоустрій – це візитна картка кожного населеного пункту, і лише від самоорганізованості й самоповаги ми зможемо досягнути успіху і задоволення від результатів роботи.

Згідно пункту 3.1.2 Правил благоустрою Новгородківської селищної ради

необхідно утримувати у належному санітарно-технічному стані будівлі, споруди, у тому числі закріплені за ними на умовах договору з балансоутримувачем (їх частини) свої та прилеглі території. Своєчасно і якісно усувати недоліки в утриманні території, будівель, споруд, обладнання, парканів , архітектурних малих форм, реклами і рекламоносіїв, елементів зовнішнього благоустрою.

За порушення Правил благоустрою винні особи несуть відповідальність відповідно до законодавства, Кодексу України «Про адміністративні правопорушення».

Порушеннями правил благоустрою вважаються:

• неналежний санітарний стан територій, влаштування звалищ побутового та будівельного сміття на прибудинковій території (до уваги – особливо в районі приватного сектора), стоянка транспортнихзасобів на газонах, самовільне розміщення на спорудах, стовпах, опорах та інших не відведених для цього місцях оголошень, плакатів, об’яв, відсутність відповідного дозволу на розміщення реклами, несвоєчасне косіння об`єктів рослинного карантину, забур’яненість, відсутність урн для сміття, незадовільний зовнішній вигляд та технічна несправність постійних і тимчасових огорож, парканів, газонних огорож тощо.

При виявленні фактів порушення Правил благоустрою уповноважені на те органи мають право складати протоколи, в яких фіксуватимуться дані порушення і на підставі яких буде відкриватись адміністративне провадження.

Згідно зі ст. 152 Кодексу України «Порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою, правил благоустрою населених пунктів» порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів - тягнуть за собою накладення штрафу (без попередження) на громадян від 20 до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 до 1360 грн.) і на посадових осіб, громадян - суб’єктів підприємницької діяльності - від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 1700 грн.).

У разі не виконання заходів повязаних з прибиранням відповідної території Новгородківська селищна рада вимушена буде звернутися до суду.

Чистота та порядок в нашій громаді залежить від кожного з нас! Зробимо нашу громаду чистою та привабливою!

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь