Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

Чи є допустимим в оголошеннях про вакансії підприємств у сфері зброї зазначення віку претендентів?

Дата: 02.05.2022 17:32
Кількість переглядів: 89

Відповідно до статті 24-1 Закону України “Про рекламу” забороняється в рекламі про вакансії (прийом на роботу) зазначати вік кандидатів (крім випадків, визначених законодавством).

Такі випадки, зокрема, стосуються і вимог до претендентів на посади підприємств у сфері зброї.

Пунктом 13 розділу “Кадрові вимоги” Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва та ремонту вогнепальної зброї невійськового призначення і боєприпасів до неї, холодної зброї, пневматичної зброї калібру понад 4,5 міліметра і швидкістю польоту кулі понад 100 метрів на секунду, торгівлі вогнепальною зброєю невійськового призначення та боєприпасами до неї, холодною зброєю, пневматичною зброєю калібру понад 4,5 міліметра і швидкістю польоту кулі понад 100 метрів на секунду; виробництва спеціальних засобів, заряджених речовинами сльозоточивої та дратівної дії, індивідуального захисту, активної оборони та їх продажу, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 02.12.2015 № 100 (із змінами), визначено, що керівником та найманими працівниками ліцензіату можуть бути дієздатні особи, які досягли 21-річного віку.

Таким чином, роботодавці підприємств у сфері зброї можуть обґрунтовано зазначати вимоги щодо віку прийому на роботу (старше 21 року).


 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


 


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь