Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

Які обмеження у сфері праці не вважаються дискримінаційними під час прийому на роботу?

Дата: 07.06.2022 14:52
Кількість переглядів: 81

До Кодексу законів про працю України (далі – Кодекс) внесені зміни про забезпечення рівності трудових прав громадян України. Також доповнено норми, які регулюють питання щодо наявності дискримінації в обмеженнях під час прийому на роботу.

Так, не вважаються дискримінацією встановлені Кодексом та іншими законами дії, а також обмеження прав працівників, які залежать від властивих певному виду робіт вимог (щодо віку, освіти, стану здоров’я, статі) чи обумовлені необхідністю посиленого соціального та правового захисту деяких категорій осіб.

Законами і статутами господарських товариств (крім акціонерних), сільськогосподарських кооперативів, фермерських господарств, громадських об’єднань, релігійних організацій та заснованих релігійними організаціями юридичних осіб можуть встановлюватися переваги для їхніх засновників (учасників) і членів під час надання роботи, переведення на іншу та залишення на місці у разі звільнення.

Примітка. Бажаючі можуть ознайомитися з чинною редакцією Кодексу на вебсторінці Верховної Ради України за посиланням https://cutt.ly/iJPNGJR.

Якщо у вас виникли додаткові питання, звертайтеся за номером +380934787081.

До того ж можна скористатися послугами чат-боту державної служби зайнятості у Telegram: https://t.me/DCZWorkNowBbot.


 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь