Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

EU4Skills: гендерний розподіл за професіями випускників минулого року

Дата: 08.09.2022 13:46
Кількість переглядів: 70

Нагадаємо, що торік на Кіровоградщині у рамках реалізації пілотного проєкту «EU4Skills: кращі навички для сучасної України» було проведено обстеження регіонального ринку праці, його професійної структури, поточної та перспективної потреби області в працівниках у професійному/кваліфікаційному розрізі.

Одним із питань, яке вивчалось під час форсайт-дослідження ринку праці, – гендерний розподілвипускників 2020 року за основними групами професій в області.

Результати показали, що найбільше випускників жіночої статі закінчили навчання за професіями виробництва одягу (92%). Результати обстеження за посиланням https://cutt.ly/kCwBL29.

Значна частка жінок-випускників за торгівельними професіями (90%), професіями з надання персональних та побутових послуг (89%), ресторанного сервісу (75%), професіями з приготування страв та напоїв (53%).

Найбільше випускників чоловічої статі закінчили навчання за професіями металообробки та машинобудування (88%), залізничного транспорту (66%), будівельними професіями (64%), автотранспорту (55%), зварної справи (53%), сільськогосподарськими професіями (52%).

У сфері бухгалтерської справи, офісних та ІТ-працівників частка випускників жіночої та чоловічої статі склалась рівною (по 50%).

Щодо професій сфери виробництва одягу – хоч частка жінок і велика, але навчаються і знаходять роботу за цими професіями і чоловіки.

Як приклад – пан Андрій, про якого йде мова в одному із восьмим відеороликів, які є складовою іміджевої комунікаційної кампанії «Все працює завдяки нам», що наразі проводить Міністерство освіти і науки України.

Як герой історії став кравцем– дивіться у відеоhttps://cutt.ly/tCoVoCz.

Ознайомитися з інформацією про іміджеву кампанію«Все працює завдяки нам» можна тут:https://cutt.ly/eCwBAUw.

Є питання сфери зайнятості? Зверніться до найближчого центру зайнятості чи філії за місцем вашого перебування або за телефонами, розміщеними тут:https://cutt.ly/oJ8G2q9.

Крім того, ми є у Telegramhttps://t.me/DCZWorkNowBbot.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь