Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

Повідомлення RASFF 2022.7376 fup 4 про виявлення високого вмісту акриламіду в печиві, виготовленому в Румунії

Дата: 25.01.2023 08:20
Кількість переглядів: 52

Кропивницьке районне управління Головного управління в Кіровоградській області інформує про отримання інформаційного повідомлення системи швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів RASFF стосовно виявлення високого вмісту акриламіду в партії печива.  Продукція була виготовлена в Румунії (виробник: RoStar S.A., Romania ) та експортувалась з Польщі (оптовик: VYV DISTRIBUTION Sp. z o.o., Poland) до України (одержувач: ТзОВ «ЛЬВІВІМПОРТ», м. Львів).

Акриламід – це хімічна сполука, яка утворюється природнім шляхом під час термічної обробки. Він є забруднювачем у відповідності до законодавства ЄС та складає потенційну небезпеку в харчових продуктах.

Зазначимо, що відповідно до статті 20 Закону України "Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів" оператори ринку зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини.

При виявленні в продажу зазначеної продукції просимо повідомляти Кропивницьке районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області за номером телефону: (0522) 32-04-32, (05241) 2-01-28.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь