Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

Забезпечення якості та безпечності харчування дітей обговорили на робочій нараді з головою територіальної громади

Дата: 21.02.2023 13:03
Кількість переглядів: 56

Питання організації харчування дітей в закладах освіти розглянули в Новгородківській селищній раді. На нараді були присутні голова Новгородківської селищної ради Олександр Сириця, начальник відділу освіти Інна Семенова, головні спеціалісти відділу державного нагляду у сфері санітарного законодавства Кропивницького районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області Наталія Краснюк та Любов Чугуй. Окремо відбулося засідання комісії з питань контролю за станом організації харчування при відділі освіти селищної ради та виробничі наради з працівниками закладів освіти, відповідальними особами за організацію харчування закладів дошкільної та загальної середньої та професійно-технічної освіти.

Обговорювалися проблеми дотримання норм і вимог санітарних регламентів для дошкільних навчальних закладів та закладів загальної середньої освіти, санітарно-гігієнічних вимог до харчоблоків та їдалень, забезпечення закладів освіти якісною питною водою, поліпшення матеріально-технічної бази харчоблоків, співпраця з постачальниками щодо забезпечення якісними, безпечними  продуктами харчування, постійного їх оновлення та дотримання сезонності страв.

Важливим питанням в організації харчування дітей є виконання вимог постанови Кабінету Міністрів України від 24 березня 2021 року № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», особливо дотримання переліку дозволених продуктів харчування на харчоблоках закладів освіти та в буфетах, а також виконання норм харчування для дітей (учнів), не дивлячись на військовий стан в країні. Також розглядалися питання погодження з Держпродспоживслужбою області примірних чотиритижневих сезонних меню на окремі періоди року (весняний, літній, осінній та зимовий) та асортименту буфетної продукції. 

Слід відзначити, що відповідно до наданих Держпродспоживслужбою пропозицій в 2023 році вже вирішене питання щодо встановлення приладу для очищення води, ефективність якої підтверджена лабораторними дослідженнями, в ліцеї Новгородківської селищної ради, а також встановлення виробничої вентиляційної системи на харчоблоці ПТУ  № 36 в смт. Новгородка.

З освітянами Новгородківської територіальної громади проведено інформаційно-роз'яснювальну роботу та вкотре наголошено на необхідності безумовного дотримання протиепідемічних і карантинних заходів та забезпечення виконання постанов Головного державного санітарного лікаря України № 1 від 28 листопада 2022 року «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах освіти на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)» та № 8 від 25 серпня 2021 року «Про затвердження протиепідемічних заходів у закладах дошкільної освіти на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19)».

Учасники наради обговорили деталі організації харчування у кожному закладі та напрацювали шляхи подальшого удосконалення цього процесу.

Фото без описуНарада в голови Новгородківської селищної ради

Фото без описуЗасідання комісії при відділі освіти з питань контролю за станом організації харчування закладів освіти Новгородківської селищної ради

Фото без описуФото без описуФото без описуРобочі наради з працівниками закладів освіти


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь