Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

Які зміни відбулись в правових питаннях організації професійної орієнтації?

Дата: 13.04.2023 16:35
Кількість переглядів: 34

Нагадаємо, що правові питання організації професійної орієнтації зареєстрованих безробітних та шукачів роботи врегульовані статтею 33 Закону України “Про зайнятість населення”та Порядком надання послуг з професійної орієнтації осіб, затвердженим наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України від 30 жовтня 2020 року № 2203, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 13 листопада 2020 року за № 1129/35412 (далі - Порядок).

До вказаної статті Законом України “Про внесення змін до деяких законодавчихактів України щодо реформування служби зайнятості, соціального страхування на випадок безробіття, сприяння продуктивній зайнятості населення, у тому числі молоді, та впровадження нових активних програм на ринку праці” були внесені зміни. Вони стосуються нового визначення процесу професійного інформування та запровадження ще одногорізновиду професійної орієнтації – професійної діагностики.

З метою приведення Порядку у відповідність із вказаними змінами, Міністерством економіки України 28 лютого 2023 року видано наказ № 1090 (зареєстрований в Міністерстві юстиції України 15 березня 2023 року за № 458/39514). До цього наказу внесені процедурні зміни наказом від 22 березня 2023 року  № 1531 (зареєстрований в Міністерстві юстиції України 23 березня 2023 року за № 498/39554). Ці накази набрали чинності 11 квітня 2023 року.

Змінами до Порядку, зокрема, визначено, що послуги з профконсультування, профвідбору чи профдіагностики можуть здійснюватися з використанням інформаційно-комунікаційних систем та з урахуванням вимог, що визначені для конкретного виду трудової діяльності, професій, професійної кваліфікації, посади, кваліфікації, вакансії.

Примітка. Ознайомитись з текстом наказу № 1090 (із змінами) можна на правовійвебсторінці  https://is.gd/aeAymc

 

#служба_зайнятості#Правовий_порадник_шукача_роботи


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь