Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

Зміна облікових даних

Дата: 05.05.2023 13:55
Кількість переглядів: 52

У разі зміни даних, зокрема місця проживання (податкової адреси), зміни прізвища, імені чи по батькові, фізична особа зобов’язана повідомити податкову службу впродовж місяця з дня виникнення таких змін, - звертають увагу платників податків у Головному управлінні ДПС у Кіровоградській області.

Для повідомлення податкової служби про зміну облікових даних необхідно заповнити та подати заяву за формою № 5-ДР, а у разі, якщо з релігійних переконань громадянин відмовився від отримання ідентифікаційного коду, то в такому випадку передбачена інша форма заяви – № 5-ДРП. 

Подати обидві форми заяви можна як до Центрів обслуговування платників, так і через Електронний кабінет (https://cabinet.tax.gov.ua). Також до заяви необхідно додати копію документа чи сканкопію у разі подання в електронному вигляді, що підтверджує зміни, наприклад, свідоцтво про шлюб чи свідоцтво про зміну імені та інші.

Про оновлення облікових даних, насамперед, варто подбати власникам нерухомості та землі, оскільки до 1 липня поточного року податкові повідомлення-рішення про нараховані суми майнових податків надсилаються платникам за місцем реєстрації, наявним в інформаційних базах податкової служби.

Завдяки оновленню даних власники майна своєчасно отримають інформацію від податкової служби про нараховані податки, а отже й своєчасно їх сплатять, не порушуючи граничні терміни.

Якщо не повідомити про зміну місця реєстрації – податкове повідомлення для сплати податку буде надіслано на стару адресу. А це може призвести до виникнення податкового боргу та застосування штрафних санкцій.

Нагадаємо, що всі платники податків мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків з бюджетом через Електронний кабінет.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь