Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

ЧОМУ НЕМАЄ ПІЛЬГИ?

Дата: 24.05.2023 15:59
Кількість переглядів: 42

Фото без опису

Головним управлінням нараховано 2631 пільгу на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого та рідкого пічного побутового палива і скрапленого газу (далі – пільга), 182 особам відмовлено у призначенні пільги. Через поштові відділення пільги отримують 5,7 тис. осіб, а через банківські установи – 27,6 тис. осіб.

Якщо особа – пільговик, які до нього вимоги та підстави відмови в наданні пільги?

Види пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива та механізм їх надання визначені Постановою Кабінету Міністрів України від 17 квітня 2019 року № 373.

Пільговик зобов’язаний повідомляти Пенсійний фонд України про зміну всіх обставин, які впливають на надання пільг.

Суми пільг, виплачені надміру внаслідок зловживань з боку пільговика, або неповідомлення про зміну обставин, які вплинули на розмір виплачених пільг, на вимогу Фонду повертаються отримувачем пільги.

 

Надання пільги припиняється:

  • з причин, які унеможливлюють її надання, зокрема в разі смерті пільговика, втрати права на пільгу, призначення житлової субсидії, – з місяця, що настає за місяцем настання зазначеної події;
  • за заявою пільговика – з місяця, що настає за місяцем її подання, якщо інше не обумовлено заявою.

Якщо пільговик відмовляється добровільно повернути суму надміру перерахованої (виплаченої) пільги, питання про її примусове стягнення вирішується в судовому порядку.

Тож, вкотре звертаємося до отримувачів пільг з рекомендацією повідомляти пенсійну службу про зміни, які впливають на право призначення та нарахування допомог та пільг задля уникнення переплат та повернення коштів.

 

Наталія КОПАЧ,

начальник управління з питань виплат

головного управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь