Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

Які додаткові документи подаються роботодавцем для отримання компенсації при працевлаштуванні ВПО з числа осіб з інвалідністю?

Дата: 12.01.2024 15:05
Кількість переглядів: 36

Нагадаємо, що відповідно до пункту 4 Порядку надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 року № 331, роботодавець може подати заяву про компенсацію витрат до філії обласного центру зайнятості в електронній формі(через Єдиний державний вебпортал електронних послуг – Портал Дія) або паперовій.

Урядовою постановою від 27грудня 2023 року № 1390 (набрала чинності 30 грудня2023 року) внесено зміни до вказаного Порядку. Якщо раніше для всіх категорій переселенців була встановлена однакова тривалість виплати компенсації, то після змін щодо осіб з інвалідністю вона збільшена до шести місяців. Інформація про це розміщена на сторінці обласного центру зайнятості у соціальній мережі Фейсбук 9 січня 2023 року, посилання тутhttp://surl.li/pdmdf. Відповідно виникає необхідність подання документів, які підтверджують наявність інвалідності.

До заяви, поданої в паперовій формі, додатково подається копія документа, в якому зазначена інформація про інвалідність працевлаштованої особи (форма№ 080/0 або форма № 157-1/0).

За наявності технічної можливості формування заяви в електронній формі здійснюється з урахуванням відомостей, отриманих через Портал Діяз інших електронних інформаційних ресурсів або інформаційних систем органів державної влади у порядку інформаційної взаємодії, зокрема (щодо осіб з інвалідністю) – зЄдиної інформаційної системи соціальної сфери (відомості про осіб з інвалідністю).

Подати заявупро отримання компенсації витратв електронному вигляді, ознайомитися з нормативною базою, що регулює цей вид компенсації, та отримати відповіді на поширені питання – все на порталі Дія, посилання тут http://surl.li/bxuvd

Є інші питання сфери зайнятості? Телефонуйте, контакти тут http://surl.li/emipw

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь