Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

Чи може бути надана компенсація фактичних витрат за облаштування робочих місць при працевлаштуванні осіб з інвалідністю роботодавцю, який провадить діяльність на території країни-агресора?

Дата: 15.08.2024 17:57
Кількість переглядів: 17

Ні, не може.

Правові норми, що є підставою для відмови у наданні компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць при працевлаштуванні осіб з інвалідністю, врегульовані у пункті 7 Порядку надання роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2023 року № 893.

Однією з підстав для не надання компенсації є провадження роботодавцем на дату подання заяви господарської діяльності на території Російської Федерації. Також компенсація не надається, якщо діяльність провадиться на території Республіки Білорусь. Інформація про не провадження (чи провадження) господарської діяльності на територіях цих двох країн зазначається роботодавцем в заяві про надання компенсації. Така інформація може бути перевірена з використанням інтернет-ресурсів Міністерства юстиції України.

Поширені питання щодо надання компенсації та відповіді на них, на вебсторінці Державного центру зайнятості, посилання тут: http://surl.li/fyeqoh

Постанова Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2023 № 893 за посиланням: http://surl.li/hohexj

Є питання? Телефонуйте, контакти тут: http://surl.li/emipw

#Електронний_кадровий_клуб


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь