Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

Чи пов’язано отримання державної соціальної допомоги членами малозабезпечених сімей з питанням відмови їх від участі в громадських роботах?

Дата: 09.09.2024 13:48
Кількість переглядів: 10

Так, частково повязано (якщо члени таких сімей зареєстровані як безробітні).

Нагадаємо, що Порядок призначення і виплати державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям (далі – Порядок) затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 24 лютого 2003 року № 250. Пунктом 16 Порядку визначено випадки, коли виплата державної соціальної допомоги припиняється. До них належать, серед іншого, і певні випадки припинення реєстрації особи як безробітної (якщо отримувач державної соціальної допомоги зареєстрований як безробітний).

Постановою Кабінету Міністрів України від 23серпня 2024 року № 968 (набрала чинності з 01 вересня 2024 року) внесено зміни до низки урядових рішень. Зокрема, внесено зміни і до пункту 16 Порядку – підстави припинення реєстрації безробітного (що призводять до припинення виплати державної соціальної допомоги) доповнені абзацом 25 пункту 32 Порядку реєстрації, перереєстрації зареєстрованих безробітних та ведення обліку осіб, які шукають роботу, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 березня 2023 року№ 446. Ця правова норма стосується випадку другої відмови під час воєнного стану від громадських та інших робіт тимчасового характеру (у разі відсутності підходящої роботи).

Постановою Кабінету Міністрів України від 23 серпня 2024 року № 968 доступна на урядовій вебсторінці: http://surl.li/ohmpdp

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь