Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

Увага сказ!

Дата: 17.02.2021 15:21
Кількість переглядів: 101

Фото без описуНовгородківський районний відділ Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області повідомляє, що епізоотична ситуація зі сказу тварин на території району залишається складною, але контрольованою.

До Новгородківської районної державної лікарні ветеринарної медицини 04.02.202 року звернувся мешканець смт. Новгородка та повідомив, що на територію його особистого  домоволодіння зайшла лисиця з дуже агресивною поведінкою та характерними клінічними ознаками на сказ, після чого господар застрелив її на території подвір'я. Працівниками Новгородківської районної державної лікарні ветеринарної медицини відібрано та направлено патматеріал тварини до Кіровоградської регіональної лабораторії Держпродспоживслужби. За результатами лабораторного дослідження встановлено сказ лисиці (звіт про результати дослідження патматеріалу від 04.02.2021 року № 545).

З метою координації дій з ліквідації захворювання 04 лютого 2021 року проведено засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії, рішенням якої затверджено план заходів по локалізації та ліквідації захворювання сказу лисиці та визначено територію смт. Новгородка неблагополучною територією та накладено карантинні обмеження, с. Новомиколаївка, с. Спільне, с. Велика Чечеліївка, с.Білозерне, с. Ручайки – входять  до  загрозливої зони.

Новгородківський районний відділ Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградськіи? області вкотре звертається до власників домашніх тварин з рекомендацією провести домашнім улюбленцям щеплення проти сказу, аби не допустити інфікування хворими на сказ дикими м’ясоїдними тваринами.

Вакцинація – основнии? ефективний спосіб боротьби із смертельно небезпечним захворюванням. Вакцина наявна в достатніи? кількості та є безкоштовною. Заплатити потрібно лише за допоміжні матеріали (шприци тощо). Щеплення треба проводити починаючи з 3-місячного віку тварини 1 раз на рік і щороку повторювати процедуру. Для проведення щеплення слід звертатися до Новгородківської районної державної  лікарні ветеринарноі? медицини. За роз`ясненнями, консультаціями звертайтеся за тел.2-01-18 .


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь