Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

День пам'яті й примирення вшанували клієнти пробації

Дата: 07.05.2021 16:01
Кількість переглядів: 165

Фото без описуНапередодні Дня пам'яті та примирення клієнти пробації Новгородківщини відвідали Новгородківську публічну бібліотеку. Волонтер пробації Олена Григор розповіла про значення цієї дати для українського народу та ознайомила присутніх з книжковою виставкою про Другу світову війну «Будь славен день святої пеермоги», а також розповіла про односельців, які боролися з нацистською навалою.

Друга світова війна, одними з передумов до якої з’явилися політична ідея «арійського світу», стала жахливим потрясінням як для Європи, так і для всього Нового Світу. Це було потрясінням і для України. Щоб зупинити криваве безумство і насильство, знадобилася безпрецедентна консолідація з боку всього світового співтовариства і політикуму. У боротьбі за звільнення від цієї згубної виразки об’єдналися здавалося б чужі до цього ідеології (наприклад, демократія, монархія і радянська диктатура пролетаріату) і Бог дав нам перемогу. 8-го травня 1945-го року, близько опівночі. в передмісті Берліна Карлсгорсті, був підписаний акт про беззастережну капітуляцію збройних сил Німеччини. Це була проста демонстрація примирення й пам’яті. Так, свято Перемоги в Європі святкується й донині щорічно 8-го травня.

24-го березня 2015-го року Президентом суверенної європейської України був підписаний Указ № 169/2015, яким тепер і українська спільнота повернулася до цієї славної традиції. Ми пам'ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Ми пам'ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями об'єднані нації. Ми пам'ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам'ять робить нас сильнішими. Вона — запорука неминучості нашої перемоги сьогодні.

З Днем пам’яті і примирення!

 

Світлана Харитонова

Новгородківський РС філії Центру пробації

в Кіровоградській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь