Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

ДО УВАГИ РОБОТОДАВЦІВ !

Дата: 03.06.2021 13:36
Кількість переглядів: 152

Фото без описуПро дотримання мінімальних гарантій у сфері оплати праці

          Новгородківська селищна рада  звертає увагу на необхідність забезпечення належного виконання на території  громади вимог статті 43 Конституції України, яка гарантує виплату заробітної плати найманим працівникам на рівні не менше законодавчо встановленого мінімуму.

         Мінімальна заробітна плата є державною соціальною гарантією, обов’язковою на всій території України для підприємств усіх форм власності і господарювання та фізичних осіб, які використовують працю найманих працівників. Розмір зарплати працівника за повністю виконану місячну (годинну) норму праці не може бути нижчим за розмір мінімальної заробітної плати визначеного на законодавчому рівні.

          Законом України "Про Державний бюджет України на 2021 рік" затверджено розмір мінімальної заробітної плати, який у 2021 році складає:

          у місячному розмірі з 01 січня - 6000 грн, з 01 грудня - 6500 грн;

          у погодинному розмірі з 01 січня - 36,11грн, з 01 грудня - 39,12 грн.

         Отже, з 1 січня 2021 року роботодавець зобов’язаний щомісяця нараховувати працівнику за повний відпрацьований місяць заробітну плату не менше встановленого законодавством розміру.

         Вищевказана законодавча норма обов’язкова для виконання роботодавцями, як юридичними особами, так і фізичними особами підприємцями.

         Заробітна плата є одним із основних джерел доходів громадян. Підвищення добробуту працівників відбувається, в першу чергу, за рахунок зростання мінімальної заробітної плати


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь