Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

Шановні жителі громади!

Дата: 24.08.2021 08:00
Кількість переглядів: 1314

Фото без описуКожна держава до свободи й незалежності прямує своїм власним шляхом. Для українського народу це сходження тривало не одне століття, яке супроводжувалося постійною боротьбою за свою землю і волю, за краще життя.

30 років тому, нарешті, відбулася історична подія, яка є однією з найважливіших та найбільш значимих для нашого народу. 24 серпня 1991 року проголошено незалежність України.

Переважна більшість з вас пам’ятають той день і період надзвичайно високого патріотичного піднесення, пам’ятають і послідуючий за ним, як результат зміни суспільно - політичної та економічної формацій, період складних, болючих, повних протиріч змін форм власності, повальної приватизації та спаду виробництва. Очевидно, так і повинно бути на початковому етапі становлення держави.

З роками Україна почала мінятися. Ці зміни стали відчутними у всіх сферах нашого життя: економічній, політичній, соціальній і головне – в духовній. Змінився світогляд українців: більшість з нас на сьогодні ототожнюють себе як невід’ємну частину великої європейської спільноти, головною цінністю для якої є права і свободи громадян.

Новгородківщина разом з Україною пройшла всі ці складні етапи свого розвитку. На кожному з них поряд з ключовими фігурами, першопрохідцями змін, стояли тисячі жителів громади, які виходили на наші місцеві майдани, працювали над відновленням сільськогосподарської галузі, розвивали фермерський рух та сферу послуг, впроваджували на місцях реформи в галузях соціальної сфери. Честь їм і хвала за це!

На жаль, 30-у річницю Незалежності Україна зустрічає у стані неоголошеної війни, коли частина нашої землі анексована, коли гинуть наші побратими, коли біженцями та переселенцями у своїй країні стали сотні тисяч людей. Ці події примусили кожного українця відчути відповідальність за свою країну та її народ і зрозуміти, що тільки ми є господарями на власній землі.

Як частина українства, і наша новгородківська громада, висловила свою підтримку та стала на захист свободи і незалежності. Ризикуючи власним життям та здоров’ям, наші земляки відстоюють цілісність держави на її Східних рубежах, волонтери та жителі громади підставляють плече та надають допомогу героям сьогодення – бійцям АТО.

Я твердо вірю, що наша сильна і мужня нація зможе гідно вистояти у цих випробуваннях, ми своєю єдністю і силою духу обов’язково переможемо задля миру, спокою та процвітання нашої країни, майбутнього наших дітей!

 

Шановні земляки і гості !

Щиро і сердечно вітаю Вас з 30-ою річницею Незалежності! Нехай в ці складні часи додається вам енергії і снаги, впевненості у власних силах і переконаннях!

По – особливому святковий також сьогоднішній день для жителів Новгородки, Верблюжки та Новомиколаївки, які відзначають день селища та села.

Як одна велика територіальна громада, святкуємо разом з вами та зичимо міцного здоров’я, добра, миру та злагоди у ваших родинах!

Бажаю всім порозуміння і миру!

Слава Україні !

 

З повагою

Селищний голова                                Олександр Сириця


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь