Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

Дія Сіті: яка модель працевлаштування гіг-спеціалістів?

Дата: 25.08.2021 15:16
Кількість переглядів: 240

З 14.08.2021 набрав чинності Закон України від 15.07.2021 № 1667-IX “Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні” (далі – Закон). Закон прийнято для стимулювання розвитку цифрової економіки шляхом створення сприятливих умов для ведення інноваційного бізнесу, розбудови цифрової інфраструктури, залучення інвестицій та талановитих спеціалістів.

Законом, серед іншого, введено в національне правове поле поняття гіг-спеціаліста. Таким спеціалістом є фізична особа, яка за гіг-контрактом є підрядником та/або виконавцем. У свою чергу, гіг-контрактом є цивільно-правовий договір, за яким гіг-спеціаліст зобов’язується виконувати роботи та/або надавати послуги відповідно до завдань резидента Дія Сіті як замовника, а цей резидент зобов’язується оплачувати виконані роботи та/або надані послуги і забезпечувати гіг-спеціалісту належні умови для їх виконання/надання, а також соціальні гарантії. Гіг-контракт укладається у письмовій (електронній) формі. Особливості його укладення та інші питання, повязані з контрактом, винагородою, визначаються розділом V Закону.

Законом внесено зміни до низки законодавчих актів. Так, змінами, внесеними до Кодексу законів про працю України, визначено, що його дія (як і в цілому дія законодавства про працю) не поширюється на відносини між гіг-спеціалістами та резидентами Дія Сіті. Також внесені зміни до Закону України “Про зайнятість населення” щодо регулювання виконання роботи гіг-спеціалістами, які є іноземцями чи особами без громадянства.

Детально з текстом Закону можна ознайомитись на вебсторінці Верховної Ради України.


 


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь