Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

В Україні відкрився ринок землі

Дата: 23.09.2021 14:06
Кількість переглядів: 197

Фото без описуЗ 1 липня 2021 року,  набрав чинності Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо умов обігу земель сільськогосподарського призначення» (далі ­- Закон), який відкрив ринок землі та дозволив громадянам вільно купувати та продавати землі сільськогосподарського призначення які належать їм на праві приватної власності.

Закон передбачає  поетапне набуття права власності на  земельні ділянки.

На першому етапі, з  01 липня 2021 року  землі сільськогосподарського призначення зможуть купувати  тільки фізичні особи  – громадяни України.   Максимальний розмір земельної ділянки, встановлений законодавством – 100 га на людину.

Другий етап передбачає, що з  01 січня 2024 року, отримають змогу набувати права власності на землю і юридичні особи, але з умовою що вони створені і зареєстровані за законодавством України, учасниками  є лише громадяни України та/або держава, та/або територіальні громади, територіальні громади та держава. Максимальний розмір земельної ділянки – 10 тис. га.

Ціна на землю буде формуватися за домовленістю між покупцем та продавцем. Однак, до 1 січня 2030 року ціна продажу земельних ділянок сільськогосподарського призначення, виділених в натурі (на місцевості) власникам земельних часток (паїв), не може бути меншою за їх нормативну грошову оцінку.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь