Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

Проєкт «Воїну — гідна праця» діє: атовець отримав сертифікат на навчання

Дата: 18.10.2021 10:10
Кількість переглядів: 135

«Сьогодні я маю сертифікат на 400 євро на проходження навчання. Переконався, що міжнародний проєкт  «Воїну — гідна праця» дійсно діє. Задля підвищення конкурентоспроможності на ринку праці я обрав для себе онлайн курси з вивчення англійської мови», - ділиться О. Задорожний.

Загалом двадцяти дев'ятирічний мешканець Новгородської громади Олександр Задорожний за освітою інженер з керування й обслуговування систем, яку здобув у Національному авіаційному університеті. Навчаючись у виші пройшов повний курс за програмою підготовки офіцерів запасу (військову кафедру).

У четверту хвилю мобілізації, чоловік був призваний на військову службу до Збройних Сил України. Понад рік добросовісно та гідно молодий чоловік ніс військову службу на Сході України у складі окремої бригади армійської авіації Сухопутних військ Збройних сил України на посаді передовий авіа навідник. Черговий контракт – служба у складі оперативного командування «Південь» (ОК «Південь», в/ч А2393) на посаді командира групи спеціального призначення.

У статусі учасника бойових дій, Олександр повернувся додому. Спершу – прийняв пропозицію роботи у районному військовому комісаріаті шляхом підписання чергового контракту. Через рік контракт закінчився, і  чоловік поринув у цивільне життя.  Вирішивши усі побутові проблеми, одним з найперших завдань у Олександра  було працевлаштування. 

Тут він заручився підтримкою Новгородківської районної філії обласного центру зайнятості. Безробітний виконував рекомендації фахівців, брав активну участь у заходах служби зайнятості, що орієнтовані на прискорення працевлаштування.

Під час вебінару, що проводився обласним центром за участі ГО «Центр вільних людей», чоловіка зацікавила інформація про проєкт «Воїну – гідна праця», що реалізовується за підтримки Представництва Міжнародної організації з міграції в Україні та Європейського Союзу. «Я дізнався про те, що учасники бойових дій можуть отримати грант до 400 євро на проходження навчання, а це реальна можливість отримати цільове фінансування на професійний розвиток. Тож спробувати – це було моє принципове завдання», - повідомив атовець.

Безробітний ознайомився з критеріями відбору, з його етапами (підготовка та захист проєктної заявки для отримання гранту).

«Тож у мене все попереду: навчання та нові професійні перспективи. Всім раджу не зволікати, а використовувати наявні можливості для власного майбутнього, адже це шанс змінити своє життя на краще. Читайте, прислухайтесь до інформації, якої зараз вдосталь, і використовуйте кожну хвилину з користю», - радить Олександр побратимам, які сьогодні стоять на порозі вибору.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь