Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

Яким чином надаються ваучери для підвищення конкурентоспроможності працівників на ринку праці? Хто може отримати ваучер на навчання?

Дата: 24.11.2021 15:02
Кількість переглядів: 99

Згідно із Законом України “Про зайнятість населення”, ваучером є документ встановленого зразка, що дає особі право на перепідготовку, підготовку на наступному освітньо-кваліфікаційному рівні, спеціалізацію, підвищення кваліфікації у навчальних закладах чи у роботодавця. Ваучер мають право отримати працюючі (потреби в розірванні трудових відносин не має) та непрацюючі особи (крім зареєстрованих у державній службі зайнятості безробітних). Навчання здійснюється професійно-технічними та вищими навчальними закладами, підприємствами, установами й організаціями, які мають ліцензію на провадження діяльності з надання освітніх послуг.

Постановою Кабінету Міністрів України від 20.03.2013 № 207 (з текстом постанови є можливість ознайомитись на вебсторінці Верховної Ради України) затверджено Порядок видачі ваучерів для підтримання конкурентоспроможності осіб на ринку праці.

На підставі ваучера здійснюється:

перепідготовка за робітничою професією;

підготовка за спеціальністю для здобуття ступеня магістра на основі ступеня бакалавра або магістра, здобутих за іншою спеціальністю;

підготовка на наступному рівні освіти (крім третього (освітньо-наукового/освітньо-творчого) та наукового рівня вищої освіти);

спеціалізація та підвищення кваліфікації за професіями і спеціальностями згідно з пріоритетними видами економічної діяльності.

Вартість ваучера встановлюється в межах вартості навчання, але не може перевищувати 10-кратний розмір прожиткового мінімуму для працездатних осіб. Оплата ваучера здійснюється Фондом загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття. У разі, коли вартість навчання в навчальному закладі перевищує максимальну вартість ваучера, особа або роботодавець можуть здійснити оплату різниці вартості навчання.

Не мають права на отримання ваучера особи, які не мають професійно-технічної або вищої освіти, та особи, які проходили протягом останніх 3-х років перепідготовку за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Детальніше за посиланням: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/207-2013-%D0%BF#Text

Кіровоградський обласний центр зайнятості


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь