Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

Одна помилкова літера у державному акті призвела до порушення права власності на земельну ділянку

Дата: 16.03.2022 10:56
Кількість переглядів: 266

Фото без описуПомилка в державному акті на право власності на земельну ділянку на даний час є серйозною проблемою і виправити її можливо зазвичай лише в судовому порядку. З такою неприємною ситуацією і зіткнувся пан Віктор. Оскільки його право як власника ділянки було порушене, він не міг ні здати землю в оренду, ні продати. З цим питанням допоміг розібратися завідувач сектору Долинське бюро правової допомоги Сергій Кравчина.

Під час звернення з’ясувалося, що пан Віктор хотів передати свою земельну ділянку в оренду іншому фермеру, у зв’язку з тим, що закінчився строк дії договору оренди. Коли чоловік готував документи для підписання нового договору оренди звернув увагу, що у державному акті в його прізвищі була допущена помилка. Пан Віктор звернувся до Головного управління Держгеокадастру у Кіровоградській області та попросив виправити помилку в державному акті. Але фахівці установи сказали, що не можуть внести виправлення до цього документа. Через помилку в прізвищі на земельну ділянку, пан Віктор не міг укласти договір оренди.

За допомогою пан Віктор звернувся до юристів сектору Долинське бюро правової допомоги Кропивницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Дослідивши всі надані документи, юрист Сергій Кравчина підготував позовну заяву про встановлення факту належності правовстановлюючого документу особі.

«У випадку, якщо внести зміни до державного акту на право власності на земельну ділянку державний реєстратор не може, то єдиним можливим шляхом вирішення даної ситуації є звернення до суду із заявою про встановлення факту належності правовстановлюючого документу особі. Суд розглядає такі справи в порядку окремого провадження», – прокоментував Сергій Кравчина.

Долинський районний суд Кіровоградської області, задовольнив рішення в повному обсязі, тим самим дав можливість пану Віктору стати повноправним власником земельної ділянки.

Ознайомитись з рішенням можливо за посиланням https://reyestr.court.gov.ua/Review/101434335.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь