Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

Особливості святкування Великодніх Свят 2022 року на території Кіровоградської області

Дата: 18.04.2022 16:28
Кількість переглядів: 216

Фото без описуУ цьому році 17 квітня (неділя) християни західного обряду (вірні Римо-Католицької Церкви) святкують свято Воскресіння Христового, у цей же день Православні українці святкують свято Входу господнього в Єрусалим – Вербну Неділю.

Через тиждень - 24 квітня (неділя) Православні та Греко-католики святкуватимуть Світле Христове Воскресіння – Великдень.

З 15 по 23 квітня юдеї України відзначають свято Песах – Єврейську Пасху.

Традиційно святкування цих свят супроводжується проведенням нічних богослужінь. Під час проведення таких богослужінь, у зв’язку з введенням режиму воєнного стану в державі, на території Кіровоградщини будуть діяти й відповідні обмеження, а саме:

  • усі віряни святкуватимуть Великдень вдома – он-лайн. Богослужіння пройдуть у приміщеннях храмів виключно за участі священнослужителів та церковного причту. Зауважимо, що на території області встановлено комендантську годину з 21:00 до 06:00 годин. Тому дістатися до храмів священнослужителям слід заздалегідь.

  • освячення великодніх кошиків для усіх бажаючих має розпочатися по завершенню комендантської години, не раніше 06:00 ранку на територіях біля культових споруд. Без відвідування храмів та приміщень.

Просимо керівників релігійних організацій завчасно проінформувати прихожан про зазначений порядок святкування Великодня в області.


 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь