Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

ЗВЕРНЕННЯ до священників та парафіян Української Православної Церкви ( московського патріархату ) Новгородківської селищної територіальної громади

Дата: 18.05.2022 16:34
Кількість переглядів: 476

Фото без описуУкраїнська  Православна  Церква (московського  патріархату) в Україні  впродовж  свого  існування на  теренах  нашої  держави виступала  знаряддям  пропаганди «руського  міра» та  приниження  українського  народу, досі  залишається  провідною інформаційною  силою  у  війні, яку  веде  агресор російська  федерація  проти  України, та  несе  загрозу національній  безпеці, суверенітету і  територіальній  цілісності України.

 З початку військового вторгнення рф у 2014 році, як на загальноукраїнському, так і на місцевому рівнях, керівництво та духовенство УПЦ (МП) використовувало тези про «війну братніх народів», про «громадянську війну, спровоковану майданом», що «росія не агресор». Як приклад відношення УПЦ (МП) до наших воїнів є факт того, що під час засідання Верховної Ради України 8 травня 2015 року депутати та представники всіх конфесій встали для вшанування загиблих Героїв і лише керівник УПЦ (МП) митрополит Онуфрій демонстративно не піднявся зі свого місця під приводом того, що його конфесія проти «братовбивчої війни».

Для прикриття антидержавної діяльності структури російської православної церкви (РПЦ) на теренах України УПЦ (МП) присвоїла собі назву «Українська Православна Церква». Внаслідок цієї умисної маніпуляції мільйони українців зазнають великої омани, оскільки переконані, що ходять до української церкви, але вона фактично перебуває в молитовній та євхаристичній єдності з московським патріархатом.

І хоча керівництвом УПЦ (МП), в тому числі і керівництвом місцевих єпархій, було прийняте рішення не поминати за Божественною літургією російського патріарха Кирила, дана конфесія все одно залишається частиною РПЦ та не здатна зкинути з себе російське ярмо. В тому числі, предстоятель УПЦ (МП) митрополит Онуфрій досі не робить гучних заяв та дій щодо виходу з-під юрисдикції московського патріархату.

І гинуть наші діти, тому майбутнє з росією та РПЦ - неможливе.

Крім того, не підлягає поясненню, а тим більше виправданню те, що центр і осередок Української Православної Церкви (московського патріархату) знаходиться в москві і є складовою частиною, за Статутом самої РПЦ, загальної структури російської православної церкви.

На сьогодні не чути благань російського патріарха Кирила до президента росії про припинення вогню, не чути від нього молитов за український народ, а навпаки - чути його благословення на це беззаконня та вбивство українського народу. Так, 13 березня 2022 року російський патріарх Кирил благословив іконою керівника росгвардії на війну проти України, а 3 травня 2022 року під час публічної проповіді заявив, що «росія ніколи ні на кого не нападала, а лише захищала свої рубежі».

Я, як селищний голова Новгородківської селищної ради, представляючи інтереси громади не бажаю бачити нічого московського в нашій громаді. При неодноразових проханнях парафіян з 24.02.2022 року, жоден зі священнослужителів УПЦ (МП) на території Новгородківської селищної територіальної громади за 84 доби російського повномасштабного вторгнення в нашу країну не прийняв рішення про відмову від московського патріархату. І це не зважаючи на те, що з початку повномасштабного військового вторгнення росії велика кількість мобілізованих та добровольців нашої громади вступили до лав Збройних сил України та територіальної оборони.

Зважаючи на вищевикладене, враховуючи відкриту проросійську пропаганду в храмах УПЦ (МП), що несе загрозу національній безпеці України, з метою консолідації українського суспільства, недопущення антиукраїнської діяльності, запобігання колабораціонізму, спекуляції на віруваннях мешканців, наполегливо закликаю священнослужителів УПЦ(МП), розміщених на території Новгородківської селищної  територіальної громади, вжити необхідних заходів щодо зміни канонічного статусу церкви та виходу з московського патріархату, переходячи до реальних дій.

 Вірю, що в нашій громаді є священнослужителі УПЦ (московського патріархату), які здатні жити та приймати рішення власним розумом та за покликом українського серця й духу, які знайдуть в собі мужність сказати НІ московському ярму - як це зробили вже багато священнослужителів з 2019 року в Україні, а також ті, які роблять це сьогодні.

Це на часі! Це важливо! Ми єдині! Разом здолаємо ворога!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь