Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

Як має діяти роботодавець, щоб запобігти масовому скороченню працівників?

Дата: 03.06.2022 10:19
Кількість переглядів: 60

Як відомо, роботодавець зобов’язаний вживати заходів для запобігання масовим вивільненням, згідно з нормами Закону України «Про зайнятість населення». З 27 травня 2022 року посилено проведення таких заходів, а саме: передбачено, що роботодавець має проводити консультації з профспілками.

Для цього він подає виборному органу первинної профспілкової організації повідомлення про заплановане масове вивільнення (не пізніше ніж за три місяці до дати можливих звільнень).

У цьому повідомленні має бути викладена інформація про відповідні заходи. Інформація включає в себе відомості про причини наступних звільнень, середню кількість і категорії працівників, а також кількість і категорії працівників, яких це може стосуватися, про строки проведення звільнення.

Нагадуємо. У разі виникнення питань сфери зайнятості ви можете звертатися до Кіровоградського обласного центру через Telegram-канал, що створений для обміну повідомленнями з клієнтами Підтримка ДСЗ#12 Кіровоград за посиланням https://t.me/dcz_kir, або за тел. +380934787081.

Кіровоградський обласний центр зайнятості

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь