Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

Спочатку правила, потім – водіння. На Кіровоградщині діють нові правила отримання посвідчення водія

Дата: 27.07.2022 14:18
Кількість переглядів: 132

Фото без описуУ Кіровоградській області, як і по усій Україні, запрацювали нові правила отримання водійського посвідчення. Нині теоретичну (знання правил) та практичну (водіння машини) частини підготовки водіїв розмежовують. Про це розповів начальник регіонального сервісного центру МВС в області Сергій Пижов.

Охочим отримати водійське посвідчення спочатку треба пройти теоретичний курс навчання в автошколі та успішно скласти тестування. Під час цього етапу вивчають правила дорожнього руху, правила експлуатації автомобіля, основи безпеки руху та надання домедичної допомоги.

За його результатами видають свідоцтво. Починати вчитися керувати автомобілем відтепер можна тільки з ним. "Таке розмежування навчального процесу не просто є логічним, але вводиться ще й з огляду на світовий досвід. Це стане гарантією безпеки на дорогах, оскільки до практичного навчання допускатимуть тільки тих, хто вже знає правила дорожнього руху", – сказав Сергій Пижов.

Свідоцтво про знання теорії діятиме протягом одного року. Тобто, той, хто успішно склав теоретичний іспит має рік на те, аби пройти практичний курс навчання. Якщо за рік людина не склала екзамен з практичного водіння, має починати навчання спочатку.

Два етапи навчання можуть бути пройдені в різних закладах.

Консультація – за телефоном обласного сервісного центру (0522) 32 13 81. Відповіді на найпоширеніші питання – на сайті.

Що відомо

Зміни продиктовані постановою Кабміну України від 10 травня 2022 року. Почали діяти 24 липня 2022 року.

Усі, хто до 24 липня розпочали навчання, продовжують його відповідно до старих норм і складають внутрішні іспити в автошколі та іспити в територіальному сервісному центрі МВС за старим алгоритмом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь