Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

Чи зберігається за працівниками, призваними на військову службу під час мобілізації, робочі місця?

Дата: 23.08.2022 11:53
Кількість переглядів: 97

Так, зберігається.

 

Однією з норм законодавства про працю, якої мають додержуватись роботодавці під час дії воєнного стану, є збереження місця роботи і посади за працівниками, призваними на військову службу за призовом під час мобілізації (ч. 3 ст.119 Кодексу законів про працю України).

Слід підкреслити, що до цієї ж статтіЗаконом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин» (набрав чинності 19.07.2022) внесені зміни – скасоване положення, яке передбачало збереження середнього заробітку.

Також зміни до вказаної статті внесені Законом України від 08.07.2022 № 2379-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо соціального захисту осіб рядового і начальницького складу та умов проходження служби цивільного захисту» (набрав чинності 27.07.2022). Перебачено, що гарантії, визначені у частині 3 статті 119 Кодексу законів про працю України, не поширюються на осіб рядового і начальницького складу служби цивільного захисту.

Довідково. Міністерством економіки України підготовлено коментар до Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин». Ознайомитись з його текстом, у тому числі з питанням скасування збереження середнього заробітку, можна за посиланням http://surl.li/cmbdm.

У вас є питання сфери зайнятості? Зверніться до найближчого центру зайнятості чи філії за місцем вашого перебування або за телефонами, розміщеними тут:https://cutt.ly/oJ8G2q9.

Крім того, ми є у Telegram https://t.me/DCZWorkNowBbot.

 

Кіровоградський обласний центр зайнятості

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь