Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

Створення “е-лікарняного” для новоприйнятого працівника

Дата: 12.09.2022 15:21
Кількість переглядів: 116

Фото без описуВід актуальності інформації у Реєстрі застрахованих осіб напряму залежить одержання особою електронного листка непрацездатності.

Наразі злободенним залишається питання: як діяти, якщо працівник, якого прийнято на роботу, приміром, у вересні 2022 року, захворів, а звітність за ІІІ квартал поточного року страхувальник подаватиме тільки з 1 жовтня?

Варто зазначити!

Насамперед працівник має повідомити про початок своєї тимчасової непрацездатності роботодавця будь-яким зручним способом, наприклад, телефоном.

Після чого нинішній працедавець повинен подати “Довідкову” форму Податкового розрахунку з позначкою “Для призначення інших соціальних виплат” з відомостями про прийняття на роботу працівника, який захворів (Додаток 5), та про нарахований йому заробіток у звітному місяці (Додаток 1). Одночасно колишній роботодавець повинен відобразити в “Довідковому” звіті інформацію про звільнення, інакше система “прикріпить” е-лікарняний до колишнього роботодавця або електронний лікарняний взагалі не створиться.

Важливим також є факт подання новим роботодавцем до Державної податкової служби “Повідомлення про прийняття працівника на роботу”, яке потім з податкової надходить до Пенсійного фонду та відіграє важливу роль в процесі створення “е-лікарняного”, адже під час формування листка непрацездатності враховується остання наближена до дати лікарняного подія по трудовим відносинам працівника.

Принагідно нагадуємо, що для зручності як працівника, так і роботодавця на вебпорталі електронних послуг Пенсійного фонду https://portal.pfu.gov.ua/ функціонують особистий кабінет застрахованої особи та кабінет страхувальника, де користувач може переглянути актуальну інформацію щодо “е-лікарняних”.

 

Оксана ПУХАРЬ,

заступник начальника управління – начальник відділуметодології та контролю за використанням даних інформаційних систем та електронних реєстрівуправління інформаційних систем та електронних реєстрів головного управління


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь