Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

300-річчя з дня народження Г.С. Сковороди відзначали в Новгородківській громаді

Дата: 14.11.2022 15:08
Кількість переглядів: 376

Фото без опису«Мандрівна академія», «людина-університет» своєї епохи. Це про Григорія Сковороду. За життя він не видав жодної книги. Натомість читачі його шукали самі, масово читали та цитували, переписували рукописи та пропагували їх.

З метою вшанування видатного українця 14 листопада 2022 року клієнти пробації відвідали Новгородківську публічну бібліотеку, щоб дізнатися про те, ким же був і є Григорій Сковорода для українського народу.

Видатний український філософ-містик, богослов, поет та педагог був чи не найцікавішою постаттю історії українського духу. Офіційних даних щодо цієї постаті, яка стала мегапопулярною вже за життя, збереглося небагато. Натомість є чимало легенд, про які присутнім розповіли працівниці бібліотеки, ознайомивши при цьому з книжково-ілюстративною виставкою "Шанує мудреця нова Вкраїна, стежок до нього час не замете".

Г.С. Сковорода надавав перевагу особистій духовній свободі. Відстоював права людської особистості в кожній людині, що на ті часи означало сильну демократичну тенденцію.

Григорій Сковорода мав величезний вплив на своїх сучасників і на дальше українське громадянство, і то не лише своєю етичною наукою, а головним чином своїм життям, в якому слово ніколи не розходилося з ділом: його вчення було в повній згоді з його життям.

 

 

Інспектор Кропивницького РС № 5

філії Центру пробації в Кіровоградській області

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь