Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

Наближається час цвітіння амброзії полинолистої

Дата: 06.07.2023 11:10
Кількість переглядів: 39

Фото без описуАмброзія полинолиста – однорічна яра рослина, розмножується насінням, яке утворюється в великій кількості. Бур’ян значно збіднює грунт, пригнічує та витісняє сільськогосподарські рослини, що спричиняє значні втрати врожаю. Саме через це амброзію полинолисту віднесено до карантинних організмів. Крім того амброзія полинолиста - дуже небезпечний карантинний бур’ян – алерген, адже квітковий пилок амброзії – надзвичайно шкідливий для людини.

Розпочинає цвісти амброзія полинолиста в нашій зоні в кінці липня. Період масового цвітіння припадає на серпень – вересень. Тому всі зусилля повинні бути направлені на знищення амброзії саме зараз – до цвітіння, щоб не допустити утворення пилку та масової його концентрації у повітрі, плодоношення та засмічення ґрунту.

Найбільш ефективний метод боротьби з амброзією – видалення рослин разом з корінням. На клумбах та присадибних ділянках найкраще саме виривати рослини. На посівах сільськогосподарських культур проти амброзії застосовуються гербіциди,ефективні проти однорічних дводольних бур’янів. Скошування на низькому рівні рослини амброзії безпосередньо перед цвітінням також буде ефективним методом боротьби,так мінімізується здатність до відростання рослини.

Новгородківська селищна рада звертається до всіх осіб, суб’єктів господарювання та жителів територіальної громади  долучитися до роботи по знищенню рослин амброзії полинолистої та проводити всі необхідні заходи по знищенню та недопущенню розповсюдження цього злісного бур'яну.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь