A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

"Психічне здоров'я – універсальне право людини"

Дата: 11.10.2023 13:47
Кількість переглядів: 33

Фото без опису10 жовтня – всесвітній День психічного здоров'я, який відзначається з 1992 року, адже згідно статистики в Україні 1,2 млн. жителів страждає психічними розладами і цей показник з кожним роком зростає. Зростанню захворюваності сприяють стреси, адже вони стали складовою частиною життя сучасної людини.

Приєднались до цієї традиції й пробаціонери Кропивницького районного сектору № 5 філії Державної установи «Центр пробації» в Кіровоградській області та підібрали кілька порад фахівців, як підтримати своє психічне та фізичне здоров’я:

Регулярно займайтеся спортом. Усього 30 хвилин ходьби або занять фізичними вправами щодня допоможуть підняти настрій та покращити здоров'я. Регулярна фізична активність також запобігає захворюванням серця, ожирінню, діабету і деяким видам раку.

Їжте здорову їжу та уникайте зневоднення. Збалансоване харчування та достатня кількість води можуть покращити ваш стан та концентрацію протягом дня.

Дбайте про сон. Дотримуйтесь графіка та переконайтеся, що ви спите достатньо. Зменште вплив синього світла від телефона чи комп'ютера перед сном.

Спробуйте заняття з релаксації. Вивчіть програми для розслаблення або оздоровлення, які можуть включати медитацію, м'язову релаксацію або дихальні вправи.

Визначте цілі та пріоритети. Вирішіть, що потрібно зробити зараз, а що може зачекати. Навчіться говорити "ні" новим завданням, якщо ви починаєте відчувати, що берете на себе занадто багато.

Практикуйте подяку. Нагадуйте собі щодня про конкретні речі, за які ви вдячні. Запишіть їх увечері або прокрутіть у голові.

Зосередьтеся на позитиві. Виявіть та киньте виклик своїм негативним і марним думкам.

Залишайтеся на зв'язку. Зверніться до своїх друзів або членів сім'ї, які можуть надати емоційну підтримку та практичну допомогу.

Будьте уважними один до одного та оберігайте власне психічне здоров’я.

 

 

Кропивницький РС № 5 філії Центру пробації в Кіровоградській області

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь