Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

Інформаційне повідомлення про проведення громадського обговорення щодо перейменування назв населених пунктів Новгородківської селищної територіальної громади

Дата: 24.10.2023 10:42
Кількість переглядів: 180

Фото без опису

На виконання Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» в Україні триває процес перейменування населених пунктів, назви яких підпадають під дію вимог даного Закону.

В зв’язку з тим, що назви селища Новгородка та села Перше Травня Новгородківської селищної територіальної громади включено до переліку назв населених пунктів, які містять символіку російської імперської політики відповідно до Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії», та на виконання розпорядження голови Кіровоградської обласної військової адміністрації від 4 серпня 2023 року № 902-р «Про затвердження обласного плану заходів з виконання Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» в громаді розпочато процес щодо перейменування відповідних населених пунктів.

З цією метою розпорядженням Новгородківського селищного голови від 2 жовтня 2023 року № 65-аг створено відповідну робочу групу, діяльність якої направлена на збір, узагальнення, систематизацію пропозицій щодо варіантів перейменування населених пунктів громади та проведення громадських слухань щодо запропонованих для перейменування назв населених пунктів.

Кожен з мешканців громади може долучитися до обговорення та надати свої пропозиції.

Організатор громадського обговорення – Новгородківська селищна рада.

Пропозиції та зауваження подаються до 24 грудня 2023 року включно (протягом двох місяців з моменту оприлюднення даного повідомлення):

- в електронному вигляді на електронну адресу - jkg_novg@ukr.net ;

- в письмовому вигляді на поштову адресу Новгородківської селищної ради: 28200, вул. Криворізька, 11, смт Новгородка, Кропивницький район, Кіровоградська область;

- в усній формі заяви приймаються відділом ЖКГ та архітектури за адресою: вул. Центральна, 1, смт Новгородка, Кропивницький район, Кіровоградська область, з пн. – чт. з 8:00 год. по 17:00 год., пт. 8:00-16:00 год., обідня перерва 12:00 по 12:45 год.

В заяві про надання пропозицій (зауважень) зазначається прізвище, ім’я, по батькові, адреса місця проживання та номер телефону особи, яка їх подала, у строк, передбачений в інформаційному повідомленні.

Юридичні особи подають пропозиції (зауваження) із зазначенням їх найменування та місцезнаходження.

Анонімні пропозиції (зауваження) не реєструються і не розглядаються.

Відповідальним за організацію та проведення громадського обговорення, інформування населення про прийняття пропозицій щодо зміни назв є  відділ ЖКГ, містобудування, архітектури, благоустрою, інфраструктури та цивільного захисту Новгородківської селищної ради.

Результати громадського обговорення будуть оприлюдненні на офіційному сайті Новгородківської селищної територіальної громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь