A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

ПОВІДОМЛЕННЯ про оприлюднення проєкту документа державного планування та звіту про стратегічну екологічну оцінку

Дата: 09.11.2023 14:35
Кількість переглядів: 51

Фото без описуВідповідно до пункту 4 статті 12 Закону України "Про стратегічну екологічну оцінку" проєкт Програма економічного і соціального розвитку Новгородківської селищної територіальної громади на 2024 рік (далі – проєкт Програми), Звіт про стратегічну екологічну оцінку проєкту (далі – Звіту про СЕО) та повідомлення про оприлюднення проєкту Програми, Звіту про СЕО:

розміщено на офіційному вебсайті Новгородківської селищної ради (https://novgorodkivska-gromada.gov.ua/news/1699533060/);

внесено до Єдиного реєстру стратегічної екологічної оцінки.

1. Повна назва документа державного планування, що пропонується, та стислий виклад його змісту:

Програма економічного і соціального розвитку Новгородківської селищної територіальної громади на 2024 рік розроблена на підставі аналізу тенденцій поточної ситуації у 2023 році та з урахуванням факторів, пов'язаних із впливом збройної агресії російської федерації.

Проєкт Програми визначає мету, завдання та заходи, виконання яких передбачає координацію спільних дій місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, територіальних органів міністерств у співпраці з представниками бізнесу та громадськості задля втілення в громаді  у 2024 році єдиної державної політики щодо забезпечення стабільного соціально-економічного стану та створення належних умов для життєдіяльності населення.

Метою Програми економічного і соціального розвитку Новгородківської селищної територіальної громади  на 2024 рік є захист і безпека її жителів, стабільна робота галузей економіки, активізація інвестиційної діяльності та ділової активності малого і середнього бізнесу,  покращення якості життя та добробуту населення .

Проєкт Програми складається із 5 розділів, в яких визначені основні пріоритетні напрями розвитку Новгородківської селищної територіальної громади  на 2024 рік, а саме:

розвиток реального сектору економіки;

розвиток людського капіталу та підвищення якості життя населення;

сталий розвиток усіх території;

збереження екосистем та поліпшення екологічної інфраструктури;

підтримка Збройних Сил України та інших військових формувань, оборона держави, цивільний захист населення та правоохоронна діяльність. Допомога регіонам, які постраждали від бойових дій внаслідок воєнної агресії російської федерації.

Проєкт Програми містить:

1) аналіз тенденцій соціально-економічного розвитку громади за 2023 рік, з урахуванням дії воєнного стану;

2) основні проблеми на розв'язання, яких спрямовані завдання та заходи проєкту Програми;

3) пріоритетні завдання та заходи щодо розвитку галузей (сфери діяльності) на 2024 рік;

4) перелік інвестиційних та інфраструктурних проектів, реалізацію  яких передбачається здійснювати у 2024 році за рахунок коштів державного, обласного та селищного бюджету інвестиційного спрямування Новгородківської селищної  територіальної громади;

5) перелік інфраструктурних проектів, реалізацію  яких передбачається здійснювати у 2024 році за рахунок коштів місцевого  бюджету  Новгородківської селищної  територіальної громади.

. 2. Орган, що прийматиме рішення про затвердження документа державного планування:

Новгородківська селищна рада.

3. Передбачувану процедуру громадського обговорення, у тому числі:

а) дата початку та строки здійснення процедури:

початок громадського обговорення проєкту Програми та Звіту про СЕО розпочато з 09 листопада 2023 року та триватиме до 09 грудня 2023 року (30 днів);

б) способи участі громадськості (надання письмових зауважень і пропозицій, громадські слухання тощо) в процедурі громадського обговорення:

надання у письмовій формі (у тому числі в електронному вигляді) зауважень і пропозицій до проєкту Програми, Звіту про СЕО Новгородківської селищної ради.

Пропозиції подаються: фізичними особами – із зазначенням ПІБ, місця проживання, із особистим підписом; юридичними особами – із зазначенням найменування, місця знаходження та підписом керівника.

Анонімні зауваження і пропозиції не розглядаються.

в) дату, час і місце проведення запланованих громадських слухань (у разі проведення): з урахуванням воєнного стану громадські слухання не передбачається проводити в офлайн форматі.

г) орган, від якого можна отримати інформацію та адресу, за якою можна ознайомитися з проектом документа державного планування, звітом про стратегічну екологічну оцінку та екологічною інформацією, у тому числі пов’язаною зі здоров’ям населення, що стосується документа державного планування:

з проєктом Програми та Звітом про СЕО можна ознайомитися на офіційному вебсайті Новгородківської селищної ради (https://novgorodkivska-gromada.gov.ua/news/1699533060/), або звернутися до до Новгородківської селищної ради (вул. Криворізька, 11, селище Новгородка, Кропивницький р-н, Кіровоградська обл., індекс 28200, тел./факс (05241) 2-02-54, e-mail: novgorodka@ukr.net.

Отримати екологічну інформацію, у тому числі пов’язаною зі здоров’ям населення можна звернутися до:

департаменту екології та природних ресурсів Кіровоградської обласної військової (державної) адміністрації за адресою: 25022, м. Кропивницький, вул. Віктора Чміленка 84/37; e-mail: ekologkr2019@gmail.com

департаменту охорони здоров'я обласної військової (державної) адміністрації за адресою: 25022, м. Кропивницький, вул. Віктора Чміленка 74/42; e-mail: public@health.kr-admin.gov.ua

ґ) орган, до якого подаються зауваження і пропозиції, його поштову та електронну адреси та строки подання зауважень і пропозицій:

Зауваження і пропозиції до проєкту Програми та Звіту про СЕО подаються до Новгородківської селищної ради (вул. Криворізька, 11, селище Новгородка, Кропивницький р-н, Кіровоградська обл., індекс 28200, тел./факс (05241) 2-02-54, e-mail: novgorodka@ukr.net, Відповідальна особа: Орлова Валентина.

Строк подання зауважень і пропозицій - 30 (тридцять) днів з дня оприлюднення даної публікації (з 09 листопада 2023 року до 09 грудня 2023 року).

4. Необхідність проведення транскордонних консультацій щодо проекту документа державного планування:

необхідність проведення транскордонних консультацій до проєкту Програми економічного і соціального розвитку Новгородківської селищної територіальної громади на 2024 рік – відсутня.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь