Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

Сьогодні відбулося засідання позачергової сесії селищної ради, на якому були присутні 15 депутатів

Дата: 24.01.2024 17:52
Кількість переглядів: 180

Фото без описуНа розгляд депутатів було винесено питання про перейменування вулиць, провулків та населених пунктів, зокрема селища Новгородка та села Перше Травня, на території Новгородківської селищної територіальної громади, які включено до переліку назв, що підлягають перейменуванню, згідно Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізації топонімії», розпорядження начальника Кіровоградської обласної військової адміністрації від 04 серпня 2023 року № 902-р, яким затверджено обласний план заходів з виконання зазначеного Закону.

З дотриманням норм чинного законодавства інформацію про збір, узагальнення, систематизацію пропозицій щодо варіантів перейменування вулиць та населених пунктів громади та проведення громадських слухань з даного питання жителів громади було поінформовано через офіційний сайт та сторінку у Facebook Новгородківської селищної ради, а також на сторінках місцевого видання «Новгородківські вісті».

Комісією з питань перейменування (найменування) вулиць, провулків, площ на території Новгородківської селищної територіальної громади, затвердженою рішенням виконавчого комітету селищної ради від 23 лютого 2023 року № 20, розроблено графік обговорення, відповідно до якого з 9 по 20 грудня 2023 року було проведено зустрічі з жителями тих вулиць та провулків, які підлягають перейменуванню. Кожен з мешканців громади мав можливість долучитися до обговорення та надати свої пропозиції щодо нових назв відповідних вулиць та населених пунктів. Звіт про результати проведення громадського обговорення щодо перейменування вулиць та провулків на території селищної ради було оприлюднено на офіційному сайті та на сторінці у Facebook Новгородківської селищної ради.

Депутатами селищної ради було опрацьовано проект рішення сесії щодо перейменування вулиць та провулків громади з урахуванням звіту комісії з питань перейменування (найменування) вулиць, провулків, площ на території Новгородківської селищної територіальної громади та громадської думки. Даний проект був підтриманий одноголосно.

Згідно процедури громадського обговорення протягом відведеного терміну щодо нової назви селища Новгородка надійшли пропозиції від мешканців нашої громади, а саме: «Кам’янець» - від Анатолія Малінського, «Квітуча Балка», «Тернівка» та «Кам’янка» - від Ірини Макусінської та «Кришталеве» - від Анни Палій. Саме ці пропозиції було винесено на розгляд депутатів, якими одноголосно було підтримано пропозицію А. Малінського щодо нової назви селища Новгородка - «Кам’янець». В зв’язку з відсутністю пропозицій від громадян щодо перейменування села Перше Травня, депутатами було підтримано пропозицію селищного голови про зміну назви села на «Травневе».

За результатами засідання 24 січня 2024 року прийнято рішення сесії Новгородківської селищної ради «Про перейменування населених пунктів Новгородківської селищної територіальної громади Кропивницького району Кіровоградської області», яке згідно статті 8 Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізації топонімії» буде направлено на розгляд до Верховної Ради України.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь