A A A K K K
для людей із порушенням зору
Новгородківська селищна територіальна громада
Кропивницького району Кіровоградської області

Година пам'яті Героїв Небесної Сотні

Дата: 20.02.2024 15:07
Кількість переглядів: 22

Фото без описуСьогодні в Україні день вшанування Героїв Небесної Сотні. Саме цього дня десять років тому під час Революції Гідності на Інститутській вулиці у Києві протистояння між українським народом і тодішнім режимом сягнуло свого піку. Силові підрозділи режиму Януковича розстрілювали протестувальників. Всього за день було до ста жертв, яких назвали «Небесною Сотнею». 

20 лютого 2014 загинуло найбільше активістів Майдану. Наступного дня, 21 лютого 2014 року, офіційна влада України юридично визнала жертвами загиблих мітингувальників Майдану. Цього ж дня на Майдані відбулося прощання із загиблими повстанцями, яких в жалобних промовах назвали «Небесною сотнею».

Україна заплатила надто високу ціну за звільнення від диктатури і свій цивілізаційний вибір – бути частиною Європи. Тож, щоб пам'ятати героїчний подвиг тих, хто віддав своє життя, та тих, хто продовжує боротьбу за права і свободу, європейське майбутнє нашої держави, 20 лютого 2024 року в Новгородківській публічній бібліотеці для неповнолітнього клієнта пробації проведено годину пам'яті «Небесна Сотня – то в серцях вогонь, він гаряче палав за Україну». 

 

Кропивницький РС № 5 філії ДУ «Центр пробації» в Кіровоградській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь